Thursday, 23 February 2012

haty n prasaan =))




HATI???

PERASAAN????


something yang senang disebut,senang diungkap,senang untuk diluahkan...
tapi...
adakah senang juga untuk dijaga??
adakah senang dipelihara??
senang nak suburkannya??
senang untuk membuatkan perasaan tidak merosakkan hati??

YaAllah...
sukar untuk semua itu jika tanpa redha,berkat serta kasih syang darimu..


sebenarnye entry ni hanya ntok gtaw yg hati kita ni xkan kuat tanpa iman dan bantuan dari yang Esa...

cmtu gak kawan2...kite cube untuk sorok,sembunyi,hilangkan n kadang2 cuba bertahan tp lame2 conkrik yang kukuh ntok bina taj mahal pon akan runtuh gak inikan plak hati yang xsekuat itu bahkan jika dipotong dgn pisau pemotong kek pon akan rosak n bleeding??!

saya syg kawan2 saya..xkire sgt2 rapat,kurang rapat,xrapat sgt,xrapat lansong pon as long as them baik ng saye slagi 2 they still my frens..

kawan,sahabat,teman...

tuhan maha adil...setiap apa yang kita pernah wat kat org len,samada baik atau buruk PEMBALASAN adalah JANJINYA...


aku mungkin terlalu muda untuk menyatakan yang aku da knl stiap prangai manusia ni luar dalam sama je...
tapi itulah yang aku alami skang ni kot..

kematangan mengajar erti sebuah kehidupan,..
ntah kenapa setiap kali tangan ni mencoretkan sesuatu mengenai hati ia akan lancar selancar air mata yang sedang mengalir..

dari dulu sampai skarang hidup berdikari sendirian adalah KESELESAAN diri aku...

tidak peduli pe org nak ckp...
aku adlah aku dan aku selesa dgn hidup aku...


dulu kini dan slamanya ...




                my life::
                myzaza ismail

Thursday, 29 December 2011

     Miss!!!

                        Hellu3!!!!

I’m coming home...coming home...tell the world that i’m coming home!!!
Huhu..da lme ngak segho dop update blog kecyunkngan neh..hihi

Indu sgt2!! Like that title lorh...
Ermm...banyak menda nak cite tapi 1-1 dlu ea...
Yang penting ALHAMDULILLAH...kehidupan disini baik2 aje n sgt terbaik dari sebelum2 ni...hopefully n sllu berdoa supaya sgala2nya berjalan ng lancar sehingga aku menutup mata...amin..



Wednesday, 17 August 2011

Meksi stowy!!


Salam sume.....
Da lme  xupdate  blog..ermmmmm...nk cte pe ek???
Nk promot membe2 my la  jp....korang msti xknl sgt lg kn my pyer BFF kt kolej ni...
Doang ni sume gile2....so,jangan segan2 nk say HYE to them k!!

Psssstt....law nk taw kwn2 my ni ade yang JAVANESE,,..
Lawpon my sllu men2 ng keJAWAran doang 2,dey’all xpnh amek ati pon...
Thats y i love ma fwenz a lot...=)


 Oklah.....my akn kenlkan by step k... 






Ni la akk ktowang tp mcm xbrpe nk akk...sbb dye habaq umoq 2 nombr ja....huhu CHAQ!! NI LA KWN KTOWANG YG AGK BESAR NOMBOR UMONYERR =)(xtua taw nombr je besar)huhu..npk x dye ni comel cme cm KZM sket....
(jgn marah chaq noh...)
Tp dye skang da dok jauh ng ktowang tp xpe,hati,jiwa n semua kenangan  still dekat ng ktowang...huhuhu (sdey plak =|)





Huhuhu...kak kami ni org kedah ....org kuala nerang...syokk ooo p kg dya...(kedah je sbb umh mak dye kami xsmpai ag..huhu)



Law nk taw ni la air yg dye sukeeee glleeee p la hotel 450BIntang sklipon,dye tetp order ayaq ni,,
TEH AIS@TEA PING!!


next..... 

Oklah.... ni kire cm ank kedua r...tp gaye n pangai cm y pling TECIK!!..
ERMMM Tecik je orgnyer..tp kdg2 grang gak..huhuhu meh kite usha dye rmai2.:D Huhuhu ni la dye CIK AH TITUSS!! =)
dye  ni Johorian + jawarian area MUO...hahhahha







Makcik ni law nmpk kucing,,dye akn jd cmni... ---:D
Hahahhahaha.....

dye akn nek gle law nmpk kucing,,so,becarefull if u behind her if u see the tucing!!huhu 
sbb dye akn LEPASKAN KEGILAAN dye kt korang..huhuhu


Next......

Yg ke 3 nombor umoq pling besaq!! HC...(HidroCloric)hahhaha
Men2 je...ni org kota SARANG SEMUIT,kedah!!





Ha....ni kg dye..huhuhu mang smart r..ala2 org ATASAN g2..huhu
=)
Umoq sma  je ng sweet(my) ni (huhu)jom2 tgk budak sarang smot ni..



ok...ni la dak sarang smot 2...huhu peace!
dye ni,ok je nk kate fanatik ng kucing xgak,teh ice pon x...tp,,dye suka ahli sihir ni..




harry potter!!
ntah ape special pon xtaw..huhu
hc ni law dye gelak ke,kemaluan ke,muke dye merah cm sirap xckop pati uh...
huhuhu(ala2 blushing g2..)


NEXT....
CIK AIDA @ leha

umo sbaye ng hc ng KAMI...(hc + my)
sbnrnye ktowang xtua sgt r...tengah2 je..huhuhu
dye ni pahang sme ng SAYE!!tp nme kg dye takot sket... 
SUNGAI ULOR...huhu

we LOVE pahang.. =)
ermmm cik ni dye ok je...frendly cme kdg2 2 bse la..psang surut popuan kang...tp,dye ni nme je phg tp law dngo bckp hurmm FAILED!! huhu..
dok rok cetung!!huhuhu
 ok jom intai dye!

alololo...comel cik lel.. <3
ni pon xbpe nk ckop mkn gak tgk bdn tp...hurmmm...huhuhu

NEXT...


ok...ni la SHA EVOL @esah...

cun!chinese look 
tp .......
dye pon JAWA gak...huhu
lexx...jangan mrh sha noh..
sha ni pon dak johor gak kt kulai...
umo bwh sket dri kami.... teettttt...
dye ni mke npk cm kerek tp...ok je!!
jgn takot nk tego dye,,.dye ni y pling gle sbnrnye!!
law da stat gelak... hurmmm



ahaks!
dye ni fanatik gle ng 


tangan sy pon blh jd tgn mamt 2...huhuhu 
gle pye dasyat...hahhaha
pape pon dye ni happening pye olang BUT!! jgn wt mood dye SPOILED law x,abeh r koang kne BOILED  ng dye..hahahha

NEXT...

cik nab kite.....
like mamA also...huhuhu...
namenyer BELL......umoq ni da bwh2 da...huhu (jp g ckp mude kembang!)
ok la...jom intai2 sket...


oraiteee!!!!sume da ready???mama nk antaq blik kg da nu....
jommm...nek bas lg 2...
hebat la mama..hahhahahahahaa
ok lah...bell ni org kdh gak kt.. SP kot..
eh!bkn sp bumi 2...
sungai petani la...huhu
dlm ramai2 kami ni...dye je y da nk jadi isteri solehah...
kami lmbt ag..so jgn nk try wt skit2 mate (^_^)
huhuhu..
bell ni la PENAPAU utame kami...
law xdak dye...mkn tulang je la...da amek mknn last skali..huhu. 
tp,arini kne tapaw sndri... =(


ni la mskan mama yg pling besstt!!!!!!!!!!
kerabu mangga!!
nyum3....
tp pose ni xpat ag sbb mangga kt CONKT da pupus...takot nk branak ag sbb dak2 ni rakus ngat..hahhahaahahaa


NEXT.....


pnh tgk x sawah padi yang sedang menguning kt bendang 2???
law xpnh,jom kite p serbu umah awek ni...


IENA.....
dye dak kedah gak....
kt pulau serai kot....
ni la dye,...cun x???hurmmm bese je...hahhahaha
manje sket dak ni tp,,law dye kate x, ko jangan la kate ye...
mampos la koang kne ng dye...huhuhu
tp dye ni,lawpon mrh ke,geram ke,benci ke,dye xkan simpan dlm ati sedalam lesung batu kt pipi dye 2 ha.hahahha
maknekate,xpndendam la orgnyer...
ina ni pon ad smething yg dye suke sgt2...

NASI AYAQ!!
p/s::makcik,xmaw cambah no..
huhuhu....
law da tringin smpe lubang salmonella thypi pn nk di carinye ha..huhu

NEXT.....

ok!!
tgk muke dye... ala2 jawa x???
opsss sory kina...t kompom kne mrh ng kina ni..huhu.
men2 je...
ni la KIENA...
dye ni org kmpong cik ah tucing 2...
MUO.....
ermmmm law nk taw dye ni la y ajr my mnom air

MILO TABOQ!

perghh..maw kne potong kaki mnon air ni tp sumpah! SEDAP SEYHH
tq kiena,..
kina ni umo sme ng y the latest iena n bell...
jiran ng sha n cik ah tucing,,
syok r doang pape hal same2..
kena denda smae2,bgon lmbat same2,,.huhuhu
kina untong sbb adik dye pon blaja kt sini gak...hurmm
untong ayam npk dikaki,,untong kina nmpak di CONKT!!hahhahahahahahahha
ok kina,troskan usaha ntok menguntongkan diri k.. =))

NEXT....

the last one...
ala2 adik bongsu r,,,sbb besday dye pling las law ikot umoq!
ni kwn cik aida n chaq!! KZM
HUHU
nma awek ni JIJAH
nak taw x,dye ni org kampong ayah my..huhu



hah!! 2 dia mai dah.....
ni la kmpong tok kami.....SUNGAI TIANG!!!
tp,try tgk dlm pic 2,my nmpk ad 1 je tiang..hahahahha
pape pon syok! nk blik kg!! =( huhuhu
jom usha jijah sat...

haa,,,,ni la die....
cun kan??
jgn kaco org punyer 2...huhuhu
jah ni umoq sma ng kina,ina n bell...
simple style...xpduli pe org nk ckp sal dye ke,ape ke...jnji hidop hepi.. 
tol xjah?? =)
k....


fuhhh!!!!da agk pent mengupdate...
bygkan dri pg t5d at 11am until now 4.56pm...
lembab gak r my mnaip kan??hahahahha
xpe2 jnji ciap....however it is....ni la kami...
jahat baik kami 2 adatla manusia,,.
no body perfect..
gdoh,baik,masam2 muke,terlebey heppiey 2 adatla resam berkawan kan???
pape pon kami xsombong kot....sape2 nk join kami on je...jom lepk dpn tv kt bilik cik ah tucing..huhuhu
oklah...thats all..... love FUD